VÁLASSZ: -

2007-11-12 14:03:34

Télanyó élményt ajándékoz!

Tudjátok, ezek a mondatok, szeretet-nyilvánítások és ösztönzések adtak erőt az életemnek abban a szakaszában is, amikor teljesen reménytelennek tűnt, hogy én valaha is "normális" hétköznapi értelemben "boldog" életet fogok-e élni.

Ti akkor is velem voltatok, sokszor névtelenül, sokszor arctalanul, és mindig megtaláltátok az alkalmat, hogy üzenjetek: érdemes élnem.

Akkor úgy éreztem, jó, hogy a bajban nem hagytatok magamra, de most sokkal többet jelent, hogy a jóban is tudunk osztozni, mert szerintem ez nehezebb feladat.Hiszen én NEKTEK akarok örömet szerezni a dalaimmal, a játékommal, a gondolataimmal! De hogy még a privát boldogulásom is örömet tud okozni NEKTEK, ez több, mint amiről álmodtam.

KÖSZÖNÖM!!!

Igyekszem meghálálni.

Kezdjük tehát a "vérfagyasztó" tapasztalásokkal....

Ha nem mondjátok el senkinek, akkor elárulom, én már készülök a karácsonyra. Persze, csak fejben. Gyűlölöm a személytelen, sebtiben összevásárolt, tetszetős haszontalanságokat.

Ilyenkor, november elején listát írok az ajándékozandókról, egy-két napig tökölődök, hogy kinek mit, aztán usgyi! Nekiállok kötni, horgolni, festegetni, esetleg könyvet írni, stb.

Na, ez idén elmarad! Gondolom a gyakorló anyukák ismerik a tényt, hogy egy nap minimum 36 órából áll, ha nem feltétlenül kész bébiétel a gyerek tápláléka, és nem futár hozza a napi betevőt, meg a rokonság sem jól menő mosodások egylete. Szóval tévedtem amikor azt képzeltem, idén simán megoldom az ajándékozás körüli teendőket.

Az ötletet TI adtátok. Élményt fogok ajándékozni szeretteimnek (meg persze néhány praktikus apróságot) Egy haverom kissé rusztikus megfogalmazása szerint:. lenyalom azokat, akiket eddig leszartam. Ezalatt azt kell érteni, hogy akivel például hónapokig nem találkoztam, most meghívom ebédre, lesz barátnőm, aki egy közös múzeum-látogatást kap ajándékba, mert imádja a kiállításokat, a másiknak koncertjegyet rendeltem a neten (nem az enyémre), lesz, akit elhívok a koncertemre, lesz aki cd-t kap (nem az enyémet), lesz aki az enyémet kapja.

Egy biztos, ki fogom próbálni Stahl egyik sütireceptjét is, mert szerintem az is tök jó ajándék tud lenni. Ja, és van egy szupertitkos mézespálinka receptem (Neeem, ne is kérjétek!!! Hiába), az meg a hímneműek jutalma lesz az egész évi mellőzöttségért.

De mi lesz azokkal, akikkel egész évben együtt voltam????

Ez még kitalálandó, de minden ötletet szívesen fogadok.

Hm???

A mielőbbi viszontírásig: TélanyóCímkék: 16
Értékelés: 4.84402 Hozzászólások: ()
2007-11-06 12:15:35

"Bajban vagyok..."

 Tavaly ugyanezt kapta Liptai Claudia is, bár szerinte ezzel nem kéne foglalkozni.

Mindenesetre annyit leszögeznék  - bizonyos "jólinformáltakat" kiigazítandó - , hogy nem töltöm a fél életemet sminkesek, fotósok, stylistok karmai közt, mint ahogyan a fodrász, kozmetikus, és egyéb kényeztetés is igen-igen luxusnak számít nálam az időt tekintve, de praktikus ember lévén ezt is megoldom. Ahogyan a gyerekemet sem bébiszitterek, meg rokonok nevelik helyettem. Sőt!

Aki azt gondolja, hogy csak magyarázkodom amikor elmesélem a velem éppen aktuális történéseket, az kifejezetten rosszindulatú, mint ahogy az is aki azt hiszi, hogy milliók szunnyadnak a titkos svájci bankszámláimon, miközben a Gázművek, az Elmü, stb kizárólag engem szponzorál.

Nem, drágáim!

Ki kell ábrándítsam a kétkedőket...teljesen normális, már -már "sztárhoz" alig illően természetes, igazi életet élek, igazi problémákkal, és igazi örömökkel.

Az viszont való igaz, hogy nem azért vállalok munkát, mert különben éhenhalnánk, hanem mert szeretem a hivatásom, és össze tudom egyeztetni a családdal. Gondolom ez elég irritáló lehet egyesek számára.

Másrészt nem én határozom meg egy csomó dolog időpontját, hiszen egy nagy gépezet része vagyok csupán, és nem egy birodalom fejedelemasszonya.

...De mielőtt bárki elővenné a zsebkendőt, hogy felitassa a könnyeit miattam, vagy éppen elkezdjen szervezni egy jótékonysági koncertet szegény szulákandi megsegítésére, jelentem, TÖK JÓL VAGYOK, VAGYUNK!!!!!

Leszámítva azt az apróságot, hogy iszonyúan megfáztam, de remekül hasznosítom a várandósságom alatt megtanultakat, miszerint meg lehet gyógyulni méregdrága gyógyszerek nélkül is, ha az ember szereti a mézet, a citromot, a teát, meg a sós vizes gargalizálást. Tényleg működik.

Ami viszont most elbizonytalanít az az, hogy nem tudom miről szabad nekem írnom.

Ha a vágyaimról írok akkor "telesírom a sajtót", ha az örömeimről írok, akkor "biztos nálam kolbászból van a kerítés", és emiatt bajban vagyok.

Úgy gondolom, kompromisszumként, a tapasztalásaimról fogok írni.

Ezen túl nincs több pletyka a családomról, nincs több ingyenreklám a munkáimnak. Akik valóban szimpatizálnak velem, majd megtaláják az utat hozzám, mint ahogy én is hozzájuk.

Remélem szórakoztatónak fogjátok találni eszmefuttatásaimat a legizgalmasabb postai sorbanállásomról, a legviccesebb tankolásomról,  a legmeghatóbb parkolásomról.

Szeretettel ölellek benneteket, és várom téma-ötleteiteket!

"A Nagy Magyar Anya"

 Címkék: 24
Értékelés: 4.00001 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

Szulák Andrea ezentúl itt osztja meg az olvasókkal örömeit-bánatait, a hétköznapok történéseit!

MAGAMRÓL

Énekesnő, színésznő.

ÜZENŐFAL

2015-10-13 16:45:05 szecsi laszlo Üdv!
Nem tudom ezt a blogot nézi e valaki. A művésznőnek nehéz üzenni,ha mégis látja mondjuk pont ő akkor üzenem, a zene meg gyógyít minden bánatot.

Nagy tisztelője:Szécsi László

2013-02-03 22:13:16 Pataki Éva Kedves Andrea!
Nem tudom kapok-e segítséget... de nagyon szeretném! Néhány éve, egy plakáton hirdetett valamit, és egy csodálatos 2 köves gyűrű volt az ujján. A két kő nem ért össze, eltolva egymás felett volt... Szikrázott a kő, mint a gyémánt...Nincs róla valahol egy fotó? vagy a plakátot nem találhatom meg valahol ...? Köszönöm szépen a segítséget!!!!!
Meleg szeretettel: Éva

2012-08-02 21:27:10 dontos marianne Nem szeretném bántani kedves Andrea, d e túl sokat szerepel..és ahhoz nincs akkora tehetsége.. sem hangja...
ráadásul nagyon unalmas most már
mint egy nagy alt lamantin..
mikor veszi észre magát?
a reklámjai pedig egész borzasztóak..
Mindent el kell viselni a közönségnek..
a száknyalogatását, a play beck (úgy is fals)éneklését, és hájrengetését..
nem tudom ki tolja szekerét..de most már tolhatná másnak is...
üdv. DM

2012-02-28 19:58:37 Csilla Kedves Művésznő!
Nem szeretném, ha ezt a levelemet mindenki látná. Nem tudom, elkérhetném-e az Ön privát e-mail címét?
Én nagyon kedvelem Önt és Chert is!
Szeretném megkérdezni, hogy Ön régebben, a Shoop Shoop song-on kívül milyen dalt, vagy dalokat énekelt, amiket Cher is?
Köszönöm a választ.
Minden jót kívánok:
Csilla

2009-04-18 21:55:17 Babi Kedves Andrea! Boldog névnapot kívánok neked! További sok sikert neked és jó egészséget a családodnak! Puszi Babi

2009-02-08 20:25:35 babi Kedves Andrea! Kívánok nagyon Boldog születésnapot !Jó egészséget az egész családodnak és további sok sikert én várom vissza a műsorodat! Sok puszi neked Babi

2009-02-06 15:44:24 Gabika kedves Andrea....drukkolunk mindig neked...áruld el mi a szám cime amit a MegaTáncban énekeltél...köszönjük szépen

2009-01-25 19:02:14 babi Szia Andi! Hát nem hiszem el,hogy a legjobb műsort szüntetik meg a tv1-en ezek nem normálisak még akkor is ha nagy a nézettsége! Nem értem??????

2008-12-31 23:35:28 babi BUÉK! Mindenkinek!

2008-12-24 19:47:11 babi Kedves Andrea! Kívánok Békés Boldig Karácsonyt neked és a kis CSaládodnak! Puszi Babi

2008-12-06 22:17:54 babi Szia Andrea! Gratulálok nagyon szépen énekeltél a Szombat esti lázban ! Imádom a hangodat most is téged hallgatlak a "Fehér Karácsony" című számot gyönyörű köszönöm az élményt ! Minden jót és békés ünnepi készülődést! Szeretettel Babi

2008-12-04 18:59:51 babi Télanyó merre jár az idén ?

2008-12-03 18:03:46 babi Kedves Andrea ! Nagyon jó volt tegnap a műsorod ,újra bebitonyítottátok,hogy lehet szinvonalas műsor is készíteni! Köszönöm! A kislányod meg egyszerüen szép és nagyon aranyos a Nők Lpjában láttalak titeket és jó látni a boldogságodat és a kis családod kiegyensúlyozott boldogságát ! Andikám nagyon megérdemled mert te már annyit adtál az embereknek mostmár jó,hogy te is kapsz valamit. Minden jót kívánok neked és a családodnak és vigyázzatok erre a kis tündérkére!Puszi egy nagy rajongód
!Babi

2008-11-23 23:27:55 Cseh Péterné Kérem, segítsenek a kislányomnak!

Cseh Péterné, három gyermekes édesanya vagyok. Kislányunk, Rita 2008. ápr. 4-én született, 35. hétre.
6 hónapos korában derült ki, hogy mivel oxigénhiányos állapotba került a szülés alatt, izomzata van ahol túl kötött, van ahol túl laza. Emiatt nem képes hangokat képezni, nem gőgicsél, nem megfelelően mozog. Hogy megelőzzük a rendellenes fejlődést, speciális kezelésekre, tréningekre van szüksége.

Emiatt járunk egy un. Dévény-módszer szerint kifejlesztett nagyon fájdalmas tornára, amelyhez HRG úszás, és TSMT speciális torna is kapcsolódik.
Cél: hogy a megkésett, eltérő mozgás, beszéd és értelmi fejlődést, a figyelemzavart, eltérő aktivitást, mozgássérülés kialakulását megelőzzük.

A fejlesztést a Misszió Egészségügyi Központba végzik Veresegyházán.
A foglalkozások havi szinten, jelentős kiadással terhelik meg a családi költségvetést.
A torna, az úszás és a mindezekhez szükséges eszközök költségei éves szinten 630.000 Ft-ra rúgnak.

Sajnos nagyon nehéz anyagi körülmények között élünk. 2007-ben hitelből vettünk egy régi parasztházat Fóton, de nem kaptunk rá annyi hitelt, hogy azt lakhatóvá tegyük. 3 gyermekünkkel ezért édesanyámnál lakunk egy 20 négyzetméteres szobában. Még 3 Millió Ft-ra lenne szükségünk, hogy egy egészséges közegben élhessenek a gyerekek.
A ház befejezése azért nehéz számunkra, mert én gyes-t kapok csupán, a férjem fizetése pedig elmegy a banki törlesztésre.

Nagy lelki nyomás nehezedik ránk azzal, hogy nem tudjuk előteremteni a kislányunk kezeléséhez szükséges költségeket, hogy a fogyatékosság kialakulását megelőzzük!

Nehéz helyzetünkben azért fordulok Önökhöz, hogy ha tudnak, nyújtsanak segítséget számunka! A legkisebb támogatást is hálás szívvel fogadjuk.
Adományaikat egy közhasznú alapítványon keresztül.

A MaranaTha 2000 Alapítvány

10402166-21616985-00000000 számlaszámra

„kicsi Rita gyógyulására” megjelöléssel juttathatják el számunkra.
Vagy
Ritának nyitott számlaszámára. Jogosult neve Cseh Péterné: 66000028-15427236
Veresegyház és Vidéke Takarékszövetkezet Fót

Az Alapítvánnyal kapcsolatban felvilágosítást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:
Levélcím: 1146 Budapest, Thököly út 120.
Telefon: 222-5306
E-mail: maranatha.hu@freemail.hu

Előre is tisztelettel és hálával köszönöm meg mindazok támogatását, segítségét, akik együtt tudnak velünk érezni és segíteni tudnak!
Cseh Péterné 06-70-591-2261
Rita édesanyja

Akár személyesen is tudnának a Kicsi Ritával találkozni.
Akár személyesen is tudnának a Kicsi Ritával találkozni.
Minden fajta segítséget, hálás szível, elfogadunk. / Ruha, élelem, játék stb.../
A fiúk 6 és 10 évesek.!

2008-11-19 18:14:17 babi Andrea megint nagyon jó volt a műsorod! Köszönöm,hogy megörvendetsz minket minden két hétben egy jó műsorral végre van amit nézni lehet és érdemes! Nem tudom elolvasod-e az üzeneteket remélem igen mert szeretném ha tudnád,hogy nagyon szeretem amit csinálsz! Minden jót és jó egészséget neked és a kis családodnak! És jó lenne ha írnál ide egy pár sort köszi szeretettel Babi

2008-11-05 18:45:31 babi Szia Andi! Hát ismét nagyon jó volt a műsorod! Gratulálok neked ahhoz a szinvonalhoz amit te a műsoraiddal produkálsz mert az emberek szerintem erre fogékonyak és nem a sok bugyuta műsorokra nem is beszélve a buta kis "sztárokról" akik néha olyan buták,hogy az már fáj! Szóval remélem sokáig fog tartani a műsorod mert szükség van rá és amikor énekelsz azt órákig tudnám hallgatni!!!!!!!!!!Kívánok minden jót és sok sikert remélem nemsokára ide is fogsz írni mert már nagyon hiányzik az írásod és persze jó egészséget neked és a kis családodnak puszi

2008-11-04 19:37:37 babi Mindenki figyelem aki szereti a Szulák Andit ma este Szulák és más! Nézzétek! Üdv Babi

2008-10-16 18:54:13 baby Szia Andrea! Csak azt akarom mondani,hogyx nagyon jó volt tegnap a műsorod szinvonalas érdekes és értelmes okos emberek beszélgettek egymással jaj nagyon örülök,hogy újra itt vagy a tv-ben és hát amikor énekelsz az a csúcspont imádom a hangodat nagyon köszöböm,hogy vagy nekünk a sok értelmetlen nézhetetlen műsor között te egfy gyöngyszem vagy nagyon szeretlek és a műsorodat is! Minden jót sok sikert a további munkádhoz és jó egészséget az egész családnak és vigyázz a gyönyörű pici lányodra egy naqy rajongód!

2008-10-09 18:47:04 babi Szia Andikám! Jaj nagyon örültem,hogy újra megjelentél a tv-ben és újra van a műsorod, Végre valami értelmes műsor amit érdemes nézni! Tudod Andi olyan furcsa volt,hogy ott volt az Albert Györgyi és rá pár órára már halott volt én nagyon sajnálom őt mert egy értelmes okos nő volt. Szóval nagyon tettszett a műsorod és jó,hogy újra láthatjuk a SZulák és mást! Minden jót és további sok sikert neked és jó egészséget az egész családnak!puszi Babi

2008-10-09 00:03:44 boros magdi Andikám! Nekem szinész vagy főleg, és ha egyszer eszébe jutnál vkinek mint ORBÁNNÉ!Tán még Dajkánál is jobb leszel. Persze majd...hisz még fiatal vagy!Én viszont már nem de igyekszem megérni...Addig is szívvel ajánlom a "Macskajáték"-ot olvasni, mert isteni,(én már soxor..)Eddig csak Dajkával tudtam elképzelni, mert ő bohóc is tudott lenni, ami -tudjuk - a legnehezebb.Én pl. a könyvet olvasva sokat mulatok (sőt néhol röhögök),ezt színházban még (nekem) nem jött be. Most láttalak Vp.-ben a Hippolitban, csak miattad mentünk el a lányommal: hál'istennek az első sorban ültünk:így élveztem a mimikádat (is).Egyébként Hypp a könyökünkön jön ki, sztem kissé neked is, ennél nagyobb falat kéne már Neked. Andikám, szeretünk!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 4 meg 5 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007